OW Cup races 19 Mei 2018

Nick Vlaar pakt de eerste positie terug, pech voor Cliff Kloots en Luuk de Ruiter.

 

Nick Vlaar weet de eerste positie in het kampioenschap te heroveren door voor zijn directe concurrenten te eindigen terwijl Cliff Kloots kampt met technische problemen. Luuk de Ruiter gaat in de race strijdend onderuit.

 

Kwalificaties

Voor Luuk de Ruiter op de Yamaha R3 gingen de kwalificaties niet super. Er reden een drietal gastrijders mee welke de eerste drie startposities innamen waardoor Luuk niet verder kwam dan een zevende startpositie. Hij kwam helaas niet in zijn snelle ritme en had het gevoel dat er meer in had gezeten dus moest het met de race allemaal gebeuren.

Voor Cliff Kloots gingen de kwalificaties wel goed, hij moest in de eerste sessie even inkomen en na een maal binnen te zijn gekomen ging hij er goed voor zitten. En met een rondetijd van 1:41,847 pakte hij een plek op de eerste rij in. Tijdens de tweede kwalificatie sessie wist Cliff zich echter niet te verbeteren en de concurrentie wel. Zodoende werd hij teruggeplaatst naar de vierde startplek, wat alsnog een goede uitgangspositie is voor de race.

Ook voor Nick gingen de kwalificatie sessies dit weekend prima, hij wist constant goede rondetijden te rijden en wist zich meerdere malen te verbeteren. In de eerste kwalificatie sessie reed hij een tijd van 1:45,2 waarmee hij op de vijfde startpositie zou komen te staan. Maar voor de tweede kwalificatie sessie wist hij ook dat hij zich verder zou moeten verbeteren om zijn vijfde startpositie te behouden. Zodoende ging hij nog sneller rond en wist hij een tijd te rijden van 1:44,8, zijn snelste kwalificatie tijd tot nu toe waarmee hij zijn vijfde startpositie kon behouden.

 

 

ONK SuperCup 300 | Luuk de Ruiter #6

Luuk had veel goed te maken tijdens de race en ging er ook goed voor zitten. Hij ging als een speer uit de startblokken en wist direct naar de derde positie te komen in de eerste paar bochten. Tijdens de eerste doorkomst lag hij op de vierde positie achter de drie gastrijders die buiten mededinging meereden en dus in de eerste positie voor de punten. Luuk zat goed in zijn ritme en wist de gastrijders bij te houden maar het ging fout toen hij uit de slipstream werd ingehaald door Till Belczykowski. Till remde eerder en harder voor de volgende bocht dan Luuk had verwacht en kon zijn achterwiel niet meer ontwijken. Luuk ging met hoge snelheid onderuit maar bracht het er met slechts een schaafwond vanaf. Luuk baalde enorm, hij zat in een goede flow en er had wederom een goede positie in gezeten. Dus op naar de volgende race om de opgelopen achterstand in te halen!

 

ONK SuperCup 1000 | Cliff Kloots #58

Ook Cliff begon sterk aan zijn race en zat in de kopgroep met Nigel Walraven en gastrijders; Pepijn Bijsterbosch en Ricardo Brink. Cliff wist zich goed stand te houden en reed ontzettend snelle ronden. Met een tijd van 1:41,4 leek het er op dat Cliff wederom op het podium zou gaan eindigen ware het niet dat halverwege de race zijn motor vermogen begon te verliezen. Cliff probeerde alsnog alles te geven om de schade te beperken maar viel snel terug. Hij werd door drie rijders ingehaald maar door een valpartij vlak voor de finish wist hij alsnog een plekje te winnen en kwam hij de vierde positie voor het klassement over de finish. We gaan opzoek naar het defect en gaan ervoor zorgen dat de motor voor de volgende race weer in topconditie is!

 

NK SuperCup 600 | Nick Vlaar #98

Nick begon prima aan zijn race en was na de eerste bocht al een plekje omhoog geklommen. In de eerste ronde wist hij nog eens twee posities te winnen om zodoende op de tweede positie te komen. Gedurende de race werd hij in een felle stijd verwikkeld met Arne te Winteren die niet meerijd voor het klassement. Gedurende race streden de twee een leuke strijd maar na een klein foutje besloot Nick om Arne te laten gaan. Ze hadden ondertussen een voorsprong opgebouwd van vijf seconden op de nummer drie en aangezien Arne niet voor de punten meestreed wist Nick zo zijn tweede positie vast te stellen. Nick heeft tijdens deze race meerdere persoonlijke records verbroken, hij heeft zijn snelste tijd ooit gereden met een ronde van 1:43,9, hij reed constant snelle ronden, reed als snelste de eerste ronde van de race en reed als allersnelste de laatste sector van het circuit. Daarnaast heeft Nick met de gewonnen punten de eerste positie in het kampioenschap weer overgenomen van Thijs Peeters!

 

 

Teampresentatie | 10 Mei

Afgelopen 10 Mei was de teampresentatie. Een interview met onze coureurs zie je in het filmpje hier onder!