OW Cup races 16 juni 2018

Tweede positie voor Cliff Kloots en Luuk de Ruiter, Nick Vlaar vierde.

Op 16 juni heeft Cliff Kloots in het ONK SuperCup 1000 de tweede plaats gepakt na een valpartij eerder op de dag. Ook Luuk de Ruiter gaat met twintig punten naar huis terwijl Nick Vlaar na een sterke inhaalrace net naast het podium beland.


OW Cup races 19 mei 

 

Kwalificaties

Na een onvoltooide test op vrijdag had Nick tijdens de eerste kwalificatie nog wat werk aan de afstelling van de motor. Hij gebruikte de eerste kwalificatie dan ook vooral als voorbereiding op de tweede kwalificatie sessie. Hij had na de eerste kwalificatie de elfde startpositie en hoopte op meer. In de tweede kwalificatie wist hij zijn snelheid geleidelijk op te bouwen maar bleef hangen op een rondetijd van 1:45,0 en de achste startpositie. Dit bood weinig vertrouwen voor de race waardoor werd besloten om de afstelling terug te zetten in de hoop dat hiermee de snelheid zou terugkeren.

Cliff Kloots liet tijdens de eerste kwalificatie zien dat daar wel flinke stappen gemaakt waren na een aantal grote wijzigingen aan de vering. Cliff kon direct een snelle rondetijd van 1:41,6 noteren en wist daarmee de voorlopige tweede plaats in handen te krijgen. Ook wist Cliff zijn snelheid lang vast te houden wat alweer veel goeds beloofd voor de race. Na de kwalificatie werd de afstelling doorgenomen en er leek nog meer ruimte voor verbetering te zijn. De tweede kwalificatie verliep helaas iets anders dan gepland, Cliff had in zijn eerste twee ronden wat pech met de drukte op de baan en kon zijn tijd niet verbeteren. Toen hij in de derde ronde de ruimte kreeg ging het helaas al snel mis, bij het ingaan van de derde bocht verloor Cliff de controle over voorkant wat resulteerde in een flinke crash. Cliff kwam er ongedeerd vanaf maar de motor had echter wel flinke schade, werk aan de winkel dus om de motor op tijd klaar te hebben voor de race!

In verband met examens moest Luuk de Ruiter het met een trainingsdag minder doen en na de crash van de afgelopen race moest Luuk zich nu dus weer focussen en herpakken op de Yamaha YZF R3. Luuk kwam tijdens de eerste kwalificatie moeizaam op gang en reed pas aan het einde van de sessie sterke rondetijden. Hij kwam echter niet verder dan de vierde positie in zijn klasse waar hij niet tevreden mee was. Na deze kwalificatie heeft Luuk samen met zijn collega coureurs de on-board beelden bekeken en na een aantal verbeterpunten te hebben geconstateerd begon hij aan de tweede kwalificatie. Hier plukte hij duidelijk de vruchten van want in deze sessie reed hij een volle seconde sneller dan zijn persoonlijk record. Helaas zat de concurrentie ook niet stil en bleef hij alsnog hangen op de vierde startpositie.

 

OW Cup races 16 juni 2018

 

ONK SuperCup 600 | Nick Vlaar #98

 

Vanaf de derde startrij wist Nick met een goede start naar voren te komen maar kwam in de eerste bocht in het gedrang van de massa terecht. Hierdoor viel Nick weer terug naar de twaalfde positie. Nick herpakte zich en ging direct de strijd aan om weer veel plaatsen goed te maken, het lukte hem een aantal directe concurrenten in te halen en belandde hiermee op de vierde plaats. Het gat op de achtervolgers werd steeds groter en Nick begon zicht te krijgen op de rijders op de tweede en derde positie. Doordat zij in gevecht waren had Nick nog hoop op een podium plaats maar het lukte hem niet om het gat dicht te rijden voor het einde van de race. Nick kwam als vierde over de finish en heeft daarmee wederom een solide top vijf klassering op zak. Toch was Nick licht teleurgesteld omdat zijn directe concurrent voor het kampioenschap, Thijs Peeters, de eerste positie weer heeft ingepikt. Maar het kampioenschap staat nog helemaal open met nog negen races te gaan.

 

ONK SuperCup 1000 | Cliff Kloots #58

Na de crash van Cliff in de tweede kwalificatie was het gelukt om de motor weer op te bouwen voor de race. Cliff kwam redelijk goed weg vanaf de tweede startpositie en kon zijn  plaats vasthouden. Tot in de vierde ronde wist hij de aansluiting te houden met koploper, Nigel Walraven tot dat hij een moment zijn concentratie verloor en zijn rem-punt in de eerste bocht mistte. Cliff kon niet meer insturen, ging wijd en kwam buiten de baan waarna hij de aansluiting kwijt was en de voorsprong op de derde man, Danny van der Sluis, kleiner was geworden. Cliff kon het gat naar de derde plaats lang constant houden maar met nog vier ronden te gaan kwam Danny toch wat dichterbij maar maakte een fout waardoor de tweede plaats niet meer in gevaar kwam. Cliff passeerde op de tweede positie de finish en reed in deze race een nieuw persoonlijk ronderecord, een 1:41,0!

 

OW Cup races 16 juni 2018

 

ONK SuperCup 300 | Luuk de Ruiter #7

Luuk kwam redelijk uit de startblokken en kwam na de eerste ronde als tweede door in zijn klasse. Hij miste echter de aansluiting met zijn concurrenten en zijn vaste concurrent was al in de eerste ronde gevallen. Het gevolg was dat Luuk niet de strijd aan kon gaan en een eenzame race reed. Luuk kwam uiteindelijk als derde over de finish maar schoof toch nog een plekje omhoog vanwege een diskwalificatie voor hem. De technische commissie had geoordeelt dat de motor van de coureur die voor hem was geeindigt niet voldeet aan het regelement en dus zijn tweede plaats moest afstaan.

 

OW Cup races 16 juni 2018

 

Yamaha R3Cup | Zolder, 6 t/m 8 juli

Voor Luuk de Ruiter is de eerstvolgende race op het Belgische circuit van Zolder. Hij zal dan als gastrijder meedoen aan de Yamaha R3Cup van het Duitse kampioenschap. De motor van Luuk zal daarvoor worden omgebouwd door Edwin Ott zodat deze aan de regelementen voldoet van deze R3Cup.