OW Cup 26 en 27 Juli

Dubbele winst voor Cliff Kloots op het Franse Circuit Dijon-Prenois!

ONK SuperCup 1000 coureur Cliff Kloots heeft tweemaal achter elkaar de winst weten te pakken tijdens de OWCup races op het Franse circuit Dijon-Prenois. Nick Vlaar eindigt op de zesde en negende positie in het ONK SuperCup 600.

 

Vrije trainingen en kwalificaties

Tijdens de eerste vrije training van het ONK SuperCup 1000 liet Cliff zich direct van zijn beste kant zien en noteerde zijn naam bovenaan de trainingsuitslag. Tijdens de eerste kwalificatie sessie herhaalde hij dat door met een rondetijd van 1:22.2 een klein gaatje wist te slaan op de concurrentie. Nadat Cliff even de pits had opgezocht en tot de conclusie was gekomen dat het gat te klein was om zijn eerste positie vast te kunnen houden ging hij weer de baan op. Cliff vertrok voor een tweede stind en wist vier ronden achter elkaar tijden te noteren in de 1:21. Met als snelste ronde een 1:21.2 wat hem naar de voorlopige polepositie bracht met een gat van bijna een volle seconde op de leider in het kampioenschap, Nigel Walraven.

Voor ONK SuperCup 600 coureur, Nick Vlaar, ging de eerste kwalificatie niet geweldig, hij vond het toch een moeilijk circuit  met een tijd van 1:25.3 kwam hij op een voorlopige negende positie wat geen slechte uitgangspositie is voor de race met zicht op de kopgroep. Desalniettemin was Nick er op gebrand om zich te verbeteren in de tweede kwalificatie en zich te verzekeren van een betere startpositie.

Tijdens de tweede kwalificatiesessie voor het ONK SuperCup 1000 wachtte Cliff af of zijn polepositie in gevaar kwam en hield vanuit de pitbox de concurrentie in de gaten. Toen Nigel een tijd van 1:21.8 noteerde besloot Cliff toch de baan op te gaan om zijn polepositie te verdedigen. Bij het opkomen van het rechte eind was er echter een grote rookwolk te zien en werd er hevig met olie vlaggen gezwaaid; Rinze Luimstra had zijn motorblok opgeblazen met een groot oliespoor als gevolg. Omdat de olie moest worden opgeruimd werd de kwalificatie sessie afgevlagd wat betekende dat Cliff mocht gaan starten vanaf de polepositie!

Om een aantal plaatsen naar voren te komen ging Nick vol goede moed van start aan de tweede kwalificatiesessie voor het ONK SuperCup 600. Hij wist zijn eigen kwalificatietijd wel te verbeteren met een rondetijd van 1:25.1, maar dit was niet genoeg. De concurrentie zat namelijk ook niet stil en Nick zakte daardoor terug naar de elfde startpositie. Dit was zeker niet het plan maar hij hield in zijn achterhoofd dat hij met een goede start een hoop goed kon maken, zoals hij al vaker heeft laten zien.

 

 

ONK SuperCup 1000 | Race 1

Cliff kende geen geweldige start en zag Nigel Walraven voor hem de eerste bocht in gaan. Bij het ingaan van de tweede ronde wist Cliff de koppositie over te nemen en begon gelijk tempo te maken, een tempo dat alleen Nigel  kon volgen. In de tweede ronde noteerde Cliff een rondetijd van 1:20.6, het was dus wel duidelijk dat hij probeerde een gaatje te slaan. Even leek dit te lukken maar ook Nigel voerde het tempo op waarna hij al snel weer in het achterwiel zat van de Yamaha R1 van Cliff. Na een aantal ronden wist Nigel voorbij te komen waarna Cliff besloot een aantal ronden te volgen. Met nog anderhalve ronde te gaan nam Cliff het stokje weer over waarna de coureurs kuip aan kuip streden voor de overwinning tot de eindstreep. Cliff trok aan het langste eind en wist Nigel achter zich te houden met een minimaal verschil van slechts 0.012 seconde! Cliff heeft daarmee zijn eerste ONK SuperCup 1000 wedstrijd gewonnen!

 

 

ONK SuperCup 600 | Race 1

Voorafgaand aan de race kregen de coureurs nog een warming-up sessie waarin Nick Vlaar de zevende tijd wist te noteren wat meer hoop gaf voor de twee races. In de eerste race wist Nick, zoals verwacht, met de start een aantal plekken goed te maken. Gedurende de race wist hij ook nog wat plekken op te klimmen met als eindresultaat een zesde positie. Nick was zeker tevreden met de zesde plaats omdat hij zich met een rondetijd van 1:24.0 een seconde heeft verbeterd ten opzichte van de kwalificatie sessies.

 

 

ONK SuperCup 1000 | Race 2

Tijdens de tweede race verliep de start voor Cliff ongeveer zoals in de eerste race. Nigel Walraven reed voorp en Cliff counterde in de tweede ronde. Wederom probeerde hij weg te rijden maar al snel merkte hij dat door de hoge baantemperatuur de grip van de voorband erg onvoorspelbaar was. Cliff besloot niet te veel risico’s te nemen en Nigel te laten passeren. Cliff volgde een aantal ronden met het plan om wederom in de slotfase toe te slaan. Echter werd de race na vijf ronden afgebroken nadat een rijder ten val was gekomen waarbij zijn motor op een gevaarlijke positie bleef liggen. Iedereen kwam binnen en nadat de baan weer was vrijgegeven volgde er opnieuw een start. Ditmaal konden Nigel en Cliff niet direct een gaatje slaan want ook Danny van der Sluis wist zich te mengen in het gevecht. Een felle strijd over zeven ronden brak los en bij het ingaan van de laatste ronde wist Cliff voorbij te komen aan Nigel en nam de koppositie over. Danny volgde, kwam naar de tweede positie, en ging vervolgens direct voorbij aan Cliff voor de eerste plek. Cliff gaf zich echter niet gewonnen en wist direct terug te slaan en nam met nog drie bochten te gaan de eerste plaats weer over. Cliff kwam wederom als eerste over de finish, gevolgd door Danny en Nigel. Na de race moesten de resultaten de tweedelige race gecombineerd worden en in de uiteindelijke was het ook Cliff die de overwinning opeisde! Met een gat van slechts 0.065 pakte hij de dubbele overwinning!

 

 

ONK SuperCup 600 | Race 2

Tijdens de tweede race voor het ONK SuperCup 600 had Nick het een stukje moeilijker dan tijdens de eerste race. Hij kwam direct in een zwaar gevecht om de zevende positie. Na de hele race constant gevochten te hebben leek hij in de slotfase de sterkste van de drie maar het kwam niet goed uit de verf en Nick moest genoegen nemen met de negende positie.

Nick is op het Circuit Dijon-Prenois wel tweemaal voor zijn directe concurrent in het kampioenschap, Thijs Peeters, geëindigd en daardoor is hij weer een stukje ingelopen. Echter omdat Guus Boes tweemaal de eerste positie heeft weten te pakken heeft hij Nick in weten te halen in de strijd om de punten. Nick staat nu op de derde plaats in het kampioenschap met slechts zes punten achterstand op nummer een. Alles is nog mogelijk in dit spannende kampioenschap dus op naar de volgende races in het Duitse Motorsport Arena Oschersleben!