Veranderingen bij Racing Team

Veranderingen bij Racing Team Edwin Ott Motoren

 

Al gedurende bijna 25 jaar is het Team van Edwin Ott Motoren uit het Noord Hollandse Uitgeest een zeer bekende en gewaardeerde verschijning op de wegracecircuits. Aanvankelijk begon de familie Ott haar activiteiten op het circuit met een eigen Racing Team. Edwin Ott reed met zijn zonen Alex en Eric wedstrijden en zelfs zijn echtgenote Karin Ott nam deel aan races. Daarnaast verleent Edwin Ott motoren service op het circuit. Ott Motoren is al 30 jaar Yamaha dealer en al 20 jaar GYTR Performance Parts dealer en heeft dus alle knowhow van het Japanse merk in huis. Ook voor de Metzeler banden is Edwin Ott Motoren het juiste adres op het circuit. Er staan echter belangrijke veranderingen op stapel. Het Racing Team Edwin Ott motoren zal in de toekomst niet meer met een eigen team naar het circuit gaan. Vanaf 2022 zullen Edwin en Karin Ott alleen met de bekende circuit-service aanwezig zijn.

 

 

Karin Ott over start en finish terwijl echtgenoot Edwin Ott vanaf de pitmuur toekijkt

 

TEAM

Momenteel bestaat het Racing Team Edwin Ott Motoren uit de rijders Selwin Hamden en Nick Vlaar. Hamden komt uit in de IDC Dutch Supersport en staat vijfde in de tussenstand. De jongeling gaat zelf verder met de door Edwin opgebouwde Yamaha R6, hij zal in 2022 worden bijgestaan door Robin, Pien en Cliff Kloots en daar waar nodig zal ook Edwin hem blijven helpen. Nick Vlaar rijdt al diverse jaren met een door Edwin Ott geprepareerde Yamaha R1 mee in de Dutch Superbike, ook Nick staat momenteel vijfde in de IDC-tussenstand. Hij is er nog niet over uit hoe zijn toekomstplannen eruit gaan zien.

 

Eric Ott, (Muis), de jongste telg, reed in 2005 in de JuniorCup

 

MEER KLANTGERICHT

Nu Edwin en Karin stoppen met hun eigen Racing Team kunnen zij zich nog meer richten op de service aan hun vele klanten op het circuit. Zij zullen nog meer dan nu met de nodige Race-parts, kennis, ervaring en service klaar staan tijdens de IDC-wedstrijden en CRT-dagen.

“Het is de bedoeling dat wij na het opbouwen van een klanten Yamaha R6 / R1 in race trim meer begeleiding kunnen geven aan die klant, zowel op als naast de baan, daarvoor hebben wij voldoende expertise in huis. Dat doen we nu ook al maar het eigen team vraagt veel aandacht en op deze manier hebben we meer tijd voor onze klanten”, zegt Karin Ott.

 

Nestor Edwin Ott reed in 2005 met zijn hele gezin in de KNMV Cup

 

 

EDWIN OTT: “We hebben mooie jaren gehad met onze eigen gezin. Mooie wedstrijden maar ook de nodige crashes en dieptepunten. Uiteindelijk hebben we twee kampioenschappen behaald. Alex werd in 2008 kampioen in de SuperCup 600, Eric slaagde daar in 2014 in. Zelfs Karin heeft Europese punten weten te bemachtigen. Ook Rob Juwett maakte deel uit van ons team. Na het stoppen van eerst Alex en daarna Eric zijn we verder gegaan met het Racing Team Edwin Ott Motoren en we hebben met Nick Vlaar, Cliff Kloots, Luuk de Ruiter en Selwin Hamden in ons team ook mooie resultaten behaald. Maar naast het runnen van onze eigen motorzaak is een eigen Racing Team en het verlenen van circuit service en de vele bijkomstigheden en het reizen, een hele opgave. Het is goed geweest, we doen een stapje terug maar wij verdwijnen absoluut niet uit beeld!”

 

Alex Ott ook in 2005.

In 2014 reden Alex (l) en Eric samen in de OW SuperCup 600 en werd Eric kampioen

Foto’s en tekst door Kees Siroo